• Program: luni-vineri 9.00 - 18.00
Dorim implicarea sociala a copiilor si tinerilor apartinand grupurilor dezavantajate.

Proiecte

Proiecte

Proiecte in derulare

Proiectul PALKonnect

Funcționarea economiei este strâns legată de sectorul cultural, acesta stimulează inovația și contribuie, prin numeroase canale la o schimbare socială pozitivă (bunăstare, sănătate, educație, incluziune, regenerare urbană etc.)

Obiectiv principal

PALKonnect are ca obiectiv principal susținerea artiștilor din grupurile vulnerabile în contextul pandemiei COVID 19.

Proiectul este finanțat de Programul Erasmus Plus și implică alte șase organizații publice și private din UE.

Perioada de implementare: martie 2021 – aprilie 2023.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a sprijini artiștii din grupurile de incluziune socială pentru a-și prezenta și promova lucrările de artă în situația post-COVID 19.

În plus, proiectul sprijină promovarea informațiilor culturale și istorice despre grupurile vizate de incluziune socială pentru a spori cunoștințele și procesul de integrare.

Stai alături de mine

Construirea de modele ecologice pentru integrarea persoanelor care ies din sistemul de protecție al statului prin elaborarea de politici participative

Obiectiv principal

Definirea unor strategii pentru copiii care părăsesc sistemul de protecție, cu un accent special pe minorii și tinerii implicați în procedurile penale și civile

În cadrul proiectului specialişti din patru ţări au creat un joc de masă recomandat copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie al statului sau privat, lucrătorilor de tineret, dar şi familiilor cu copii şi tineri dispuşi să-şi exerseze abilităţile sociale.

Jocul poate fi descărcat accesând adresa: http://bit.ly/standbymegame

Protocol de lucru destinat specialiștilor care sunt implicați în sprijinirea tinerilor ce părăsesc sistemul de protecție.

Obiective specifice

  1. Imbunătățirea eficienței mecanismelor și procedurilor de părăsire a sistemului de îngrijire, prin implicarea tinerilor care ies din sistemul de protecție;
  2. Formarea unor capacități pentru profesioniștii care lucrează cu copiii implicați în procedurile penale și civile pentru a aborda în mod profesionist problemele legate de procesul de părăsire a sistemului, printr-o metodologie bazată pe mentorat;
  3. Acceptarea abordărilor bazate pe drepturi și a strategiilor ecologice în mecanismele de părăsire a sistemelor de protecție la nivel european;

Împreună facem diferența

Oferim alternative educative privind integrarea și implicarea socială a copiilor și tinerilor aparținând grupurilor dezavantajate.

ASOCIATIA MERGI INAINTE

Proiectele noastre

Sport, timp liber și inteligență emoțională

Scopul proiectului să asigure calitate și accesibilitate în învățarea non-formală, în lucrul cu tinerii.

Romani
Ambassadors

Proiectul Romani Ambassadors si-a propus să susțină o serie de obiective în domeniul formării și ocupării forței de muncă,

Proiectul
PAL

Implementarea proiectului faciliteaza accesul la educatie si gasirea unui loc de munca a persoanelor de etnie roma.

Rupe Cercul

Actiuni europene de sensibilizarea copiilor, tinerilor si a profesionistilor cu privire la drepturile copilului si justitia juvenila.

Impreună pentru NEET

Obiectivul principal il reprezinta explorarea masurilor eficiente, sustenabile si transferabile pentru o mai bună reintegrare a tinerilor.

Si noi puteam
invata

Curs de formare abilitati in domeniul TIC, beneficiari copii institutionalizati la Centru pentru Copilul Delincvent Ghimbav Brasov.

Si ceilalti conteaza

– Curs de cunoastere si aprofundare a trasaturilor de caracter pozitive, bazat pe metode de predare non formale.
– Partener in cadrul proiectului Copilarie fara delincventa – implementat de Politia Romana si Autoritatea Nationala pentru Drepturile Copilului.
– Proiect cu finanţare prin programul de granturi al Comisiei Europene “Prevenirea si lupta împotriva criminalităţii” (ISEC).

Sa ne indeplinim
dorinte

Curs de educatie financiara pentru elevii Scolii Gimnaziale Ghimbav si copii de la Centru pentru Copilul Delincvent Ghimbav.

Call Now Button